2. Festival “Život u zajednici” održao se u prostorima Centra INPROMO

Centar INPROMO pružio je tehničku podršku organizaciji 2. Festivala Život u zajednici u okviru projekta Zajednički kroz život čije su se aktivnosti u Labinu održavale 7. i 8.10.2021. u našim prostorima.

Festival je okupio veliki broj sudionika iz Vukovarsko-srijemske i Istarske županije i to samozastupnike i njihovu pratnju, predstavnike tijela javne vlasti i drugih dionika te građane lokalne zajednice. Tijekom festivala održani su plenarni sastanci samozastupnika te sastanci samozastupnika u manjim grupama kao i sportsko-rekreativno natjecanje te obilazak aktivnosti za osobe s intelektualnim teškoćama u Istri.

Pored navedenog, u petak 08.10.2021. održan je 3. okrugli stol u sklopu javne kampanje Život u zajednici projekta Zajednički kroz život, a na temu inkluzivnih socijalnih usluga u zajednici – ususret novim izazovima. Okruglom stolu nazočili su predsjednici i predstavnici partnera, predstavnik samozastupnika, predstavnik zaposlenih osoba s invaliditetom, kao i predstavnici surađujućih udruga, Centra za socijalnu skrb Labin te Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije. Raspravili smo mogućnosti pružanja inkluzivnih socijalnih usluga u okviru trenutne situacije kao i ideje za nastavak rada po pitanju socijalnog uključivanja osoba s intelektualnim teškoćama u lokalnoj zajednici.

O projektu Zajednički kroz život:

Centar za inkluziju i podršku u zajednici s partnerima Udrugom za osobe s intelektualnim teškoćama „Golubica“ Vukovar, Udrugom osoba s intelektualnim teškoćama „Suncokret“ Nova Gradiška i Udrugom osoba s intelektualnim teškoćama Istre od 01.05.2020. do 01.05.2022. provodi projekt „Zajednički kroz život“.

Svrha projekta je povećati socijalnu uključenost osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji kroz individualiziranu podršku i razvoj inkluzivnih socijalnih usluga na području Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Bjelovarsko-bilogorske, Karlovačke, Ličko-senjske, Primorsko-goranske i Istarske županije. Navedeno će se postići setom edukacija, pregledom dobre prakse, pružanjem inkluzivnih socijalnih usluga te javnom kampanjom. Ciljane skupine projekta su sa područja 8 projektnih županija: 60 osoba s intelektualnim teškoćama, 40 članova obitelji i udomiteljskih obitelji te 40 stručnjaka koji rade s osobama s intelektualnim teškoćama.

Više o projektu saznajte prateći profil na društvenoj mrežiZajednički kroz život.

Za više informacija slobodno nas kontaktirajte:
Centar za inkluziju i podršku u zajednici
Pula, Ujevićeva 1
Voditelj projekta: Ozren Catela, ozren(a)centar-podrske.hr, 095 242 55 56
zajednicki-kroz-zivot(a)centar-podrske.hr

Ukupan proračun projekta i iznos bespovratnih sredstava je 1.487.694,26 kn. Projekt se financira s 85% iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., a u okviru poziva Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici faza 1. te s 15% iz Proračuna Republike Hrvatske.
Više o fondovima EU:   www.strukturnifondovi.hr   www.esf.hr

Na vrh
Skip to content