Odobreno drugo kvartalno izvješće projekta

Centru INPROMO odobreno je drugo kvartalno izvješće projekta kojim se trenutno ruža usluga osobne asistencije za 14 korisnika usluge. No ono što je zanimljivo jest da istim nisu odobreni potraživani troškovi u iznosu od 226.880,26 kn iz razloga što ugovorno tijelo i korisnik različito tumače odredbe uputa za prijavitelje o visini bruto plaće osobnih asistenata. Trenutni problem u međufinanciranju aktivnosti riješen je potraživanom i ostvrenom uplatom avansa od strane ugovornog tijela, a vjerujemo da će ispravno tumačenje odredbi uputa za prijavitelje biti riješeno u narednom izvještajnom razdoblju.

Centar za inkluzivnu podršku i zapošljavanje INPROMO s partnerom Udrugom osoba s intelektualnim teškoćama Istre provodi projekt „Usluga osobne asistencije za osobe s intelektualnim i/ili mentalnim oštećenjem u Istri II” kodni broj: UP.02.2.2.14.0089. Specifični cilj projekta uspostaviti i pružati uslugu osobne asistencije za 16 osoba s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta, osobe s intelektualnim i/ili mentalnim oštećenjima, na području Istarske županije, radi unapređenja njihove socijalne uključenosti i kvalitete života. Projekt se provodi u razdoblju od 24.05.2021. do 24.01.2023.   Više o projektu saznajte na Facebook stranici usluge osobne asistencije u Istri: https://www.facebook.com/uoiti.oa.

Proračun projekta i bespovratna sredstava iznose 1.920.905,04 kuna od čega 85% sredstava sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a 15% Republika Hrvatska iz Državnog proračuna.

više informacija: www.strukturnifondovi.hr www.esf.hr

kontakt podaci: UOITI, HR-52100 Pula, Kraška 1
kontakt osoba: Ozren Catela, 095 242 55 56 ured(a)uoiti.hr

Na vrh
Skip to content