Projekt usluge osobne asistencije nastavlja se u smanjenom opsegu

I nadalje se provodi projekt kojim se pruža usluga osobne asistencije za osobe s intelektualnim i/ili mentalnim oštećenjem kroz koji je usluga pružena za ukupno 17 korisnika, a novi je korisnik uključen tijekom listopada 2022. godine. Nažalost, veliki broj korisnika prestao je koristiti uslugu zbog teškoća u odobravanju tromjesečnih zahtjeva za nadoknadom sredstava od strane ugovornog tijela, a što uzrokuje nedostatak sredstava potrebnih za isplatu plaća osobnim asistentima, tako da danas uslugu prima tek 4 korisnika.

Centar za inkluzivnu podršku i zapošljavanje INPROMO s partnerom Udrugom osoba s intelektualnim teškoćama Istre provodi projekt Usluga osobne asistencije za osobe s intelektualnim i/ili mentalnim oštećenjem u Istri II kodni broj: UP.02.2.2.14.0089.

Projekt se provodi u razdoblju od 24.05.2021. do 24.01.2023.

Više o projektu saznajte na Facebook stranici usluge osobne asistencije u Istri: https://www.facebook.com/uoiti.oa.

Navedenim projektom omogućen je nastavak pružanja usluge osobne asistencije postojećim korisnicima usluge za razdoblje od narednih 20 mjeseci.

Specifični cilj projekta uspostaviti i pružati uslugu osobne asistencije za 16 osoba s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta, osobe s intelektualnim i/ili mentalnim oštećenjima, na području Istarske županije, radi unapređenja njihove socijalne uključenosti i kvalitete života.

Proračun projekta i bespovratna sredstava iznose 1.920.905,04 kuna od čega 85% sredstava sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a 15% Republika Hrvatska iz Državnog proračuna.

Više informacija: www.strukturnifondovi.hr www.esf.hr

Kontakt podaci: UOITI, HR-52100 Pula, Kraška 1
kontakt osoba: Ozren Catela, 095 242 55 56 ured(a)uoiti.hr

Na vrh
Skip to content