Dostavljeno izvješće o realizaciji projekta inovativnog zapošljavanja osoba s invaliditetom

Ugovorom sa Zavodom za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom koji je sklopljen 08.05.2017. predviđeno je u roku od 22 mjeseca očistiti, urediti i proširiti prostor za rad zaposlenih osoba s invaliditetom u Labinu, Istarska 1 – zgrada “RIŠ-a”.

Od ukupno odobrenih 1.500.000 kuna za troškove uređenja prostora utrošeno je 1.480.800,00 kn, a za podmirivanje troškova procjene radne učinkovitosti za zaposlene osobe s invaliditetom utrošeno je 19.200,00 kn. U ovaj projekt, osim navedenih sredstava Zavoda, iznos od 177.761 kn uložila je i sama udruga iz prihoda od obavljene gospodarske djelatnosti.

Radovi su započeli krajem 2018. godine i do sada je završeno prizemlje u kojem se nalazi i djeluje tekstilni pogon i koje je u potpunosti prilagođeno osobama smanjene pokretljivosti, kao i 1. kat i 2. kat. Obzirom da u zgradu nije ozbiljnije ulagano duže vremensko razdoblje bilo je potrebno sanirati sve unutrašnje zidove i podove, zamijeniti dotrajalu vodovodnu instalaciju, urediti i opremiti sanitarne čvorove, izvršiti električarske radove, zamijeniti dotrajalu i opasnu vanjsku i unutrašnju stolariju, klimatizirati prostore i dr.

Više o poticajima za zapošljavanje osoba s invaliditetom: www.zosi.hr

Na vrh
Skip to content