Valamar Riviera donirala Udrugu INPROMO

Valamar Riviera nastavlja s provođenjem aktivnosti u području društveno-odgovornog poslovanja. Ovoga puta riječ je o suradnji Valamar Riviere i udruge za zapošljavanje osoba s invaliditetom INPROMO iz Labina koja je donaciju iskoristila u svrhu nabave opreme za rad te edukaciju članova udruge. Na današnjem uručenju donacije prisustvovali su predsjednica udruge Mirela Benažić, a u ime Valamara Deana Stipanović, voditeljica korporativnih poslova i Sandi Sinožić, direktor destinacije Rabac.

Udruga INPROMO djeluje od 2015. godine s ciljem poticanja intenzivnijeg uključivanja osoba s invaliditetom na tržište rada. Članovi udruge svakodnevno proizvode tekstilne predmete za osobnu i poslovnu upotrebu, a ovu su donaciju odlučili iskoristiti za kupnju nove opreme kako bi unaprijedili postojeće radne procese i omogućili dodatna zapošljavanja osoba s invaliditetom.

Udruga trenutno broji osam zaposlenih članova i 11 volontera koji se svakodnevno aktivno bore za pravo na rad i zapošljavanje osoba s invaliditetom. Cilj svih aktivnosti uvijek je isti – osnažiti osobe s invaliditetom za aktivno sudjelovanje u životu lokalne zajednice i time povećati njihovu kvalitetu života. S druge strane, jako puno truda i rada ulažu u informiranje i senzibilizaciju javnosti na ovaj gorući problem.

„U sklopu projekta „Poticanje intenzivnijeg uključivanja osoba s invaliditetom na tržište rada“, tražimo donacije ali i poslove u svrhu poboljšanja uvjeta rada te eventualnu konkurentnost na tržištu. Valamar je imao sluha za naše molbe te nam donacijom omogućio nabavu opreme za rad i potrošnog materijala te nas time približio korak bliže tržištu. Uvrstivši nas u svoj popis dobavljača, Valamar nam je ujedno osigurao i dodatan poslovni angažman“, naglasila je Mirela Benažić, predsjednica udruge.

Društveno odgovorno poslovanje Valamar Riviere sastavni je dio poslovanja kompanije, a to najbolje potvrđuje činjenica kako unutar kompanije postoji čak devet krovnih DOP programa usmjerenih na različita područja. „Veliki trud i rad ulažemo u izgradnju i održavanje kvalitetnih odnosa i uzajamnog poštovanja sa svim članovima zajednica u kojima poslujemo. Iz tog nam je razloga i veliko zadovoljstvo pomoći ovim divnim ljudima koji svojim inicijativama zaista pomiču granice u našem društvu“, izjavila je Deana Stipanović, voditeljica korporativnih poslova Valamar Riviere.

„Jako samo ponosan na činjenicu da aktivno sudjelujemo u unaprjeđivanju kvalitete života naših sugrađana s područja Labinštine. Vjerujemo kako će ova donacija značajno doprinijeti kvaliteti rada udruge te im omogućiti razvoj novih projekata i uključivanje novih članova u rad udruge“, naglasio je Sandi Sinožić, direktor destinacije Rabac u Valamar Rivieri.

Na vrh
Skip to content