Izvješće za 2019. godinu

Udruga je u 2019. godini provodila projekt Poticanje intenzivnijeg uključivanja osoba s invaliditetom na tržište rada koji financijski podržavaju Grad Labin i Istarska županija. Dio sredstava za nadoknadu troškova radne učinkovitosti zaposlenih osoba s invaliditetom podmiruje Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom.

Glavni cilj projekta je razvijati održivi model zapošljavanja i radnih aktivnosti za osobe s invaliditetom u Labinu za 6 do 10 osoba.

Osnovne skupine aktivnosti projekta su:
– Radne aktivnosti i zapošljavanje osoba s invaliditetom te
– Promocija zapošljavanja osoba s invaliditetom.

Prihodi udruge od donacija manji su u tekućoj godini u odnosu na prethodnu obzirom na provedbu projekta inovativnog zapošljavanja osoba s invaliditetom koji je odobren od Zavoda za vještačenje profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom u ukupnom iznosu od 1.500.000 kn od čega je veći dio utrošen tijekom 2018. godine, a preostali dio tijekom 2019. godine

Korisnici projekta su nezaposlene osoba invaliditetom oba spola u dobi nakon završenog školovanja te zaposlene osobe s invaliditetom u Centru kojima je vještačenjem utvrđeno da su zapošljivi u zaštitnim uvjetima.

Drugi projekt Centra koji se je započeo provoditi 07.06.2019. je ESF projekt „Usluga osobne asistencije za osobe s intelektualnim i/ili mentalnim oštećenjem u Istri” u trajanju od 30 mjeseci i ukupnim proračunom 2.124.587,39 kuna, utrošena sredstva projekta za zapošljavnje osobnih asistenata za 14 osoba s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta u 2019. godini razmjerno su priznata u prihode od donacija u 2019. godini, a preostala sredstva priznati će se sukladno njihovom utrošku i odobrenim izvještajima u 2020. i 2021. godini.

Proračun Centra za inkluzivnu podršku i zapošljavanje INPROMO u 2019.  godini:

Na vrh
Skip to content