Izvješće za 2021. godinu

Udruga je u 2021. godini provodila projekt Poticanje intenzivnijeg uključivanja osoba s invaliditetom na tržište rada koji financijski podržavaju Grad Labin i Istarska županija.

Glavni cilj projekta je razvijati održivi model zapošljavanja i radnih aktivnosti za osobe s invaliditetom u Labinu.

Osnovne skupine aktivnosti projekta su:
– Radne aktivnosti i zapošljavanje osoba s invaliditetom te
– Promocija zapošljavanja osoba s invaliditetom.

Prihodi udruge u tekućoj godini odnosili su se na prihode od prodaje roba i pruženih usluga u iznosu od 165.921 kn što je za 3,7% više u odnosu na proteklu godinu, a odnose se na radne aktivnosti zaposlenih osoba s invaliditetom (šivaona). Kao i u 2020. godini ovi prihodi su i u 2021. godini znatno manji u odnosu na predpandemijsku 2019. godinu i iznose tek 39,7% ostvarenih prihoda iz 2019. godine.

Prihodi po posebnim propisima odnose na subvencije plaća zaposlenih osoba s invaliditetom koja su ostvarena od Zavoda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom sukladno Zakonu.

Prihodi od donacija u 2021. godini odnose se na dva projekta ugovorena u okviru Europskog socijalnog fonda, a vezana su uz pružanje usluge osobne asistencije osobama s intelektualnim i/ili mentalnim oštećenjem u Istri. Prvi projekt („Usluga osobne asistencije za osobe s intelektualnim i/ili mentalnim oštećenjem u Istri” ) završio je u prosincu 2021. , a drugi projekt („Usluga osobne asistencije za osobe s intelektualnim i/ili mentalnim oštećenjem u Istri II”) ugovoren je 24.05.2021. i traje do 24.01.2023.

Rashodi za radnike odnose se troškove zaposlenih osoba s invaliditetom i radne instruktore, materijalni rashodi odnose se na troškove nabavke materijala i pružanja usluga te općenito poslovanja udruge, a rashodi za donacije odnose se na prijenos sredstava projektnom partneru za troškove rada osobnih asistenata zaposlenih kod partnera na projektu.

Na vrh
Skip to content